Therapie Stress Deurne

Op zoek naar een therapeut bij stress klachten in Deurne?

Welkom bij Praktijkhuis Konektis. In onze praktijk werken meerdere ervaren therapeuten met een expertise in werken rond stress klachten. 

Maak kennis met onze therapeuten

 

Binnen ons team werken wij met

  • stress bij kinderen
  • stress bij jongeren
  • stress bij volwassenen
  • stress binnen relaties
  • stress en de impact op seksualiteit

 

Symptomen van stress

Iedereen kampt met momenten wel eens met stress klachten. Stress is een gezonde reactie op uitdagende situaties van je lichaam en je brein omdat het je activeert en alert maakt. Indien deze stress echter niet voorbijgaat, kan het grote gevolgen op je leven, en is het voelbaar in je lichaam.

 

Stress kan leiden tot:

Relatieproblemen:

als partner van, als kind van, als ouder van, als vriend(in) van, ...: stress kan deze relaties heel sterk beïnvloeden. Je wordt lichtgeraakt, je gaat over je grenzen heen of over de grenzen van een ander, je sluit je af voor connectie, ... Ook op je seksuele leven kan het een grote impact hebben.
Hoe je reageert op stress kan heel divers zijn, maar het heeft vrijwel altijd een impact op je relaties.

 

Lichamelijke klachten:

Je lichaam reageert op de aanhoudende spanning die gepaard gaat met stress. Je kan je vermoeid voelen, weinig energie hebben en futloos zijn en andere klachten krijgen die niet altijd gelinkt worden aan stress: migraine en hoofdpijn, prikkelbare darm syndroom, constipatie, buikpijn, hartklachten, rugpijn, nekpijn, spierspasmen,.. De spanning zet zich letterlijk vast in je lichaam.

 

Emotionele klachten

Indien je veel stress ervaart, kan het gebeuren dat je ook stress ervaart bij gebeurtenissen die je normaliter geen stress zouden bezorgen. Je lichaam is geactiveerd in deze stress-modus, en je krijgt de schakelaar niet meer vlot uitgezet. Hierdoor ga je in overdrive en kan je prikkelbaar zijn naar de mensen rondom je heen, maar je kan het ook intern opkroppen en hierdoor heel veel emoties en gedachten ervaren. Soms te veel om echt te kunnen benoemen wat je voelt. De emoties en gedachten die je ervaart kunnen je overspoelen waardoor je ofwel aan (veel stress, gedachten en emoties), ofwel uit (moe, gelaten, futloos) staat, maar er geen tussenweg meer lijkt te bestaan.

 

Uitlaapklep

Je zoekt vaak een uitlaatklep op, om je toch te kunnen ontdoen van al deze stress. Dit kan zich vertalen in het gebruik van alcohol of middelen, binge-eten of net minder eten, overmatig seksueel actief worden of net niet meer seksueel actief zijn, overmatig gokken, overmatig geld spenderen (bvb. veel gaans shoppen), je verdrinken in je werk, ... 

 

 

 

Dit lijstje is zeker nog niet volledig. Het is geheel normaal dat dit kan gebeuren in je leven. De hulp van een therapeut inroepen bij dergelijke klachten is iets wat je alleen maar ten goede kan komen. Een therapeut luistert zonder oordeel naar jouw verhaal en ondersteunt jou in jouw individuele hulpvraag.  Onze therapeuten zijn opgeleid in diverse therapeutische en psychologische stromingen. Je bent van harte welkom bij één van onze therapeuten. Binnen ons team vind je ervaren kindertherapeuten, relatietherapeuten, therapeuten voor jongeren en volwassenen, en seksuologen.

 

Op zoek naar een therapeut bij stress in Deurne?