Wil je graag een afspraak maken in Deurne - Borsbeek?
Welkom bij ons aanbod voor kinderen

 

Kinderen krijgen heel wat op zich af waar ze niet altijd blijf mee weten. Soms blijft dat wel eens nazinderen. Hierover praten is voor kinderen vaak minder evident dan voor volwassenen. De onderliggende emotie komt dan wel eens tot uiting in slapeloosheid, (faal)angst, schoolmoeheid, nachtmerries, intens verdriet, woede-uitbarstingen of misschien net door helemaal in zichzelf te keren. 

 

 

Foto relatietherapeut en seksuoloog

Binnen Konektis werkt Jiska met kinderen (en hun gezinnen) op woensdag- en vrijdagnamiddag

 

Iedereen maakt traumatische gebeurtenissen mee in het leven. Ook kinderen. Het overlijden van een dierbare, verdriet zien bij mama of papa, ouders die scheiden, pesterijen op school, ruzies meemaken, ... Het zijn gebeurtenissen waar veel kinderen mee in aanraking komen en die een impact hebben. Vanuit een traumasensitieve blik werken betekent dat Jiska oog heeft voor de mogelijke impact van deze gebeurtenissen in het hier en nu, met mildheid voor het kind, maar net zozeer met mildheid voor de context van het kind. De realiteit is en blijft dat trauma een onderdeel van het leven is. Als volwassene is het reeds moeilijk hier een weg in te vinden, voor een kind is het vaak nog een stukje minder evident. In de kindertijd kan je heel wat kwetsuren oplopen die niet als kwetsuren herkend worden, maar ook kwetsuren die wél als duidelijk kwetsuur worden gezien. In beide situaties ben je bij Jiska aan het juiste adres.

Verloop?

- bij aanvang wordt een gezinsgesprek georganiseerd (1,5u) en exploreren we samen de aanmeldvraag
- de vervolggesprekken gaan samen met het kind zelf door, na het gesprek wordt ook steeds nog enkele minuten teruggekoppeld met de ouders

 

Tijdens deze gesprekken wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen op maat van het kind. Zo maken we vaak gebruik van diverse spelvormen en visuele hulpmiddelen.

 


Bij de oprichting van Konektis wilden we absoluut Jiska in ons team omwille van haar expertise in werken met kinderen en de context. We kennen Jiska als een geëngageerd persoon die steeds blijft leren om kinderen en de ouders van kinderen steeds nog beter te kunnen helpen. Jiska is een echte -what you see is what you get- madam, die door haar onbevangenheid, en meer dan 10 jaar aan ervaring en expertise, kinderen meteen op hun gemak doet voelen en de veilige context biedt waar binnen ze vervolgens samen met kinderen aan de slag kan gaan.

Cindy (praktijkcoördinator)