Veelgestelde vragen over therapie en seksuologie

- financieel + afspraak annuleren -

Hoeveel kost de therapie en hoe lang duurt een sessie?

  Tarieven en duur van afspraken:

  • Individuele therapie: Standaardduur van 50-60 minuten, kost 75 EUR. 
  • Relatie- of gezinstherapie: Duurt 80-90 minuten, kost 115 EUR.


  Afwijkingen in duur:
  In overeenstemming met jouw behoeften kun je kiezen voor een andere duur, indien dit op voorhand is afgesproken.

  Als individu kun je kiezen voor afspraken van 75 minuten (90 EUR)
  Als koppel kun je opteren voor kortere gesprekken van 50 tot 60 minuten (90 EUR). 


  Betaalwijze:

  Betalingen kunnen contant of via betaalapps (Payconiq, Belfius, KBC, etc.) worden gedaan en vinden plaats aan het einde van de sessie.

  Waarom rekenen jullie een annulatiekost aan?

  Bij last-minute annulaties hebben we niet genoeg tijd om het gereserveerde afspraakmoment aan iemand anders aan te bieden. Dit leidt tot onbenutte tijd die anders aan een andere cliënt, of iemand die wachtend is op een eersta afspraak, had kunnen worden toegewezen.

  We willen ervoor zorgen dat we onze beschikbare tijd zo efficiënt mogelijk kunnen gebruiken en anderen die een afspraak wenen snel te kunnen helpen. Door een annulatiekost in te voeren, streven we naar een eerlijke en evenwichtige regeling voor alle cliënten.

  Als je verdere vragen hebt over de annulatiekost of als je specifieke omstandigheden hebt waarover je ons wilt informeren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Kan mijn therapie worden terugbetaald door mijn werkgever?

  Ja, therapie kan worden terugbetaald door uw werkgever als zij hiermee akkoord gaan en dit schriftelijk aan ons bevestigen via mail. In dat geval zullen de afspraken worden gefactureerd aan uw werkgever.

  Het is voor ons in deze van essentieel belang om nadrukkelijk te vermelden dat de inhoud van de gesprekken tussen u en uw therapeut vertrouwelijk blijft. Er wordt geen informatie over de gespreksinhoud gedeeld met uw werkgever, tenzij u uitdrukkelijk aangeeft dat bepaalde informatie met hen mag worden gedeeld.

  Voor therapie die wordt betaald door derden, zoals uw werkgever, bedragen de kosten:

  • 100 EUR voor een gesprek van 50 tot 60 minuten
  • 145 EUR voor een gesprek van 80 tot 90 minuten

  Als u verdere vragen heeft over het regelen van terugbetaling door uw werkgever of andere specifieke details, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

  Ik wil mijn afspraak annuleren. Zijn er annulatievoorwaarden?

  Contacteer rechtstreeks de professional met wie je een afspraak hebt zodra je hebt besloten te willen annuleren. Hier zijn de contactgegevens voor annulaties:

   

  Hieronder kan je ons annulatiebeleid vinden.

  Indien je minder dan 24 uur op voorhand annuleert wordt 25 EUR annulatiekost aangerekend.Indien je minder dan 3 uur op voorhand annuleert wordt de volledige kost van de afspraak in rekening gebracht.

  Jouw tijd is waardevol, die van ons ook. Wanneer je niet opdaagt zonder vooraf te annuleren, brengen we het volledige bedrag van de afspraak in rekening en kunnen toekomstige afspraken enkel nog worden ingepland indien de betaling op voorhand gebeurd.

   

  Waarom wij een supplement aanrekenen wanneer je minder dan 3 uur op voorhand annuleert?

  De therapeut met wie je een afspraak hebt is mogelijk reeds onderweg naar jouw afspraak of heeft andere potentiële afspraken niet kunnen maken omdat hij/zij/hen de afspraak met jou belangrijker vond. Onze therapeuten en seksuologen combineren allen ons werk binnen Konektis met ander werk bij hogescholen, universiteiten en andere organisaties. Bovendien pendelen een aantal onder ons een lange afstand om in gesprek te kunnen gaan. Indien je last minute annuleert is jouw therapeut/seksuoloog mogelijk reeds op weg naar jouw afspraak. We kunnen van harte begrijpen dat er redenen zijn waardoor je last minute toch moet annuleren en stellen het altijd op prijs indien je het verwittigt. Daarnaast vinden we het wel belangrijk ook onze therapeuten /seksuologen te vergoeden voor hun inspanning en transportkosten. We rekenen daarom altijd deze supplementaire kost aan bij annulaties minder dan 24 uur op voorhand.

  Worden sessies met seksuologen gedeeltelijk terugbetaald door mutualiteiten?

  Ja, mogelijk wel! Onze seksuologen zijn erkend klinisch seksuologen bij de Vlaamse Vereniging der Seksuologen (VVS) (https://www.seksuologen-vlaanderen.be). Dit betekent dat ze een masterdiploma in de seksuologie hebben behaald en voldoen aan de vereisten van de VVS. Hierdoor kun je in aanmerking komen voor gedeeltelijke terugbetaling van je sessies bij onze seksuologen (Cindy en Chayenne) als je lid bent van een van de volgende mutualiteiten:

   

   

  Dit betekent jammer genoeg ook dat bvb. bij Helan anno 2024 nog geen terugbetaling mogelijk is.

  Werken jullie met sociale tarieven?

  Momenteel jammer genoeg nog niet. We begrijpen dat psychosociale en seksuologische hulpverlening niet goedkoop is en hopen hierin enigzins tegemoet te komen door een beetje van onze expertise te delen via ons expertise- en kenniscentrum. Zoek je gratis psychotherapie? Dan kan je altijd eens een kijkje nemen op de website van TEJO (voor jongeren en TOUW (voor volwassenen). Wij staan echter op geen enkele manier garant voor de dienstverlening die je bij één van deze diensten zou genieten indien je daar voor zou opteren.

  -afspraak maken-

  Hoe kan ik een afspraak maken bij Konektis?

  Je bent van harte welkom om een afspraak te maken bij Konektis. Hier zijn de verschillende manieren waarop je dat kunt doen:

   

  1. Aanmeldformulier op onze website: We raden je aan om ons aanmeldformulier op onze website in te vullen als je een eerste afspraak wilt maken. Via dit formulier ontvangen wij direct de essentiële informatie die we nodig hebben om zo snel mogelijk een afspraak met jou te plannen.
  2. Telefonisch contact: Bel naar 0476 841 770 om direct met onze praktijkcoördinator Werner te spreken. Werner kan je eveneens adviseren bij welke professional je best een afspraak in zou plannen. Werner zit vaak in gesprekken met cliënten waardoor hij de telefoon vaak niet zal kunnen beantwoorden. Laat dan je naam en telefoonnummer achter, en we bellen je zo snel mogelijk terug.
  3. Per mail: Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een van onze Konektis-professionals via hun persoonlijke mailadressen:

   

  Indien je telefonisch of rechtstreeks per mail contact opneemt gaan we jou toch mogelijk de vraag stellen om het aanmeldformulier in te vullen. Dit vooral omdat het ons een duidelijk overzicht biedt van jouw beschikbaarheden en aanmeldvraag, zodat we de juiste professional aan jou kunnen matchen.

  Hoe verloopt telefonisch contact bij het maken van een afspraak?

  Onze praktijkgsm wordt beheerd door Werner, onze praktijkcoördinator hulpverlening. Houd er rekening mee dat Werner mogelijk niet direct bereikbaar is aangezien hij zelf vaak in gesprek is. 

  Als je ons niet meteen kunt bereiken, aarzel dan niet om een bericht achter te laten op onze voicemail, en/of een sms te sturen met jouw contactgegevens in. 

  Let op: wij hebben géén whatsapp. Berichten via whatsapp worden bijgevolg niet bij ons afgeleverd.

  Wat is de gemiddelde wachttijd voor een afspraak en hoe kan ik deze mogelijk verkorten?

  De wachttijd voor therapie kan variëren, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Reken standaard op een wachttijd van

  • minstens 2 maanden bij Werner
  • minstens 3 maanden bij Chayenne
  • minstens 6 maanden bij Cindy

  Avondafspraken zijn populair dus deze wachttijd is vaak aanzienlijk langer. We begrijpen dat avondafspraken vaak de voorkeur hebben vanwege werk- en andere verplichtingen. Om de wachttijd te verkorten, moedigen we je echter vriendelijk aan om te overwegen of een overdagafspraak in jouw schema past. Dit kan je helpen om sneller een afspraak te kunnen vastleggen.

  Is het mogelijk om éénmalige gesprekken te hebben?

  Je bent van harte welkom, ook voor een éénmalig gesprek. Het is moeilijk voorafgaand te bepalen of dit ook bij een eenmalig gesprek blijft. Een eerste gesprek is namelijk altijd een intakegesprek. Dit betekent dat we samen zullen afstemmen of wij de juiste professional zijn om u verder te helpen. We zullen eerlijk aangeven indien we denken dat een andere professional beter zou kunnen matchen met jouw vraag. Het is essentieel dat het voor jou juist aanvoelt om therapie met ons op te starten. Jij bepaalt dus samen met ons of je graag een tweede gesprek wenst.

  Hoewel soms de verwachting bestaat dat we direct snelle tips en trucs kunnen geven, is het eerder uitzonderlijk dat we meteen concrete handvatten kunnen bieden. Dit omdat we niet geloven in een one-size-fits-all-aanpak. We passen onze kennis en expertise aan op de persoon die we ontmoeten. Meestal starten we een langer durend traject samen op.

  Het is vaak niet helder welke ondersteuning aansluit bij jouw vraag. Je hebt dan in de eerste plaats iemand nodig die jou wil ondersteunen in het helder krijgen van je eigen vraag en verwachtingen. Ook hiervoor ben je uiteraard bij ons van harte welkom.

  -vragen over therapie & toegankelijkheid-

  Is er mogelijkheid voor therapie op locatie?

  Ja, we bieden de mogelijkheid voor therapie op locatie als het voor jou moeilijk is om naar ons praktijkhuis te komen. Hier zijn de details:

   

  • Therapie op locatie: Als de verplaatsing naar ons praktijkhuis minder evident is, kunnen wij mogelijk naar jouw locatie komen. Dit doen we onder meer bij cliënten die slechter te been zijn en bvb. woonachtig zijn in een woonzorgcentrum.

  • Hoe te regelen: Je kunt ons hierover bereiken via telefoon (0476 841 770), per e-mail, of je kunt het aangeven op het aanmeldformulier.

  • Kosten: Voor locaties binnen 2 km van onze praktijk rekenen we een supplement van 5 EUR. Voor locaties tussen 2 en 5 km van onze praktijk is het supplement 10 EUR. Voor verdere locaties nodigen we je uit om contact op te nemen om hierover afspraken te maken indien het voor ons praktisch te regelen valt om op locatie te komen.

   

  We willen ervoor zorgen dat therapie voor jou zo toegankelijk en comfortabel mogelijk is. Als je verdere vragen hebt of specifieke wensen met betrekking tot therapie op locatie, laat het ons weten, en we kijken graag wat hierin mogelijk is.

  Is online therapie ook mogelijk?

  Online therapie is mogelijk, maar we geven persoonlijk de voorkeur aan face-to-face sessies. We hebben gemerkt dat dit zowel voor jou als cliënt als voor ons als professionals doorgaans prettiger werkt. Er is immers directe interactie en een persoonlijke verbinding die face-to-face sessies bieden.

  Online therapie als optie: Soms zijn er praktische of andere redenen waarom online therapie de meest geschikte optie is. In die gevallen bieden we zeker online therapie aan als een alternatieve keuze.

  We willen ervoor zorgen dat je de therapie krijgt die het beste bij jouw behoeften past. Als je specifieke vragen hebt over online therapie of als je wilt bespreken of dit de juiste keuze voor jou is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

  Is Konektis toegankelijk voor mensen met een rolstoel?

  Ja, onze praktijkruimte is rolstoeltoegankelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot onze faciliteiten en zich welkom voelt

  Het is echter belangrijk op te merken dat ons sanitair helaas niet rolstoeltoegankelijk is. Als je een rolstoelgebruiker bent en dit een zorgpunt is, bekijken we graag alternatieve opties, zoals het laten doorgaan van het gesprek op een locatie die wel aan je behoeften voldoet.

  Waar bevindt het praktijkhuis van Konektis zich?

  Adres: Eksterlaar 100, 2100 Deurne, op de grens met Borsbeek.

  Je bent van harte welkom, maar houd er rekening mee dat we alleen op afspraak werken om ervoor te zorgen dat we voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken.

  Als je verdere vragen hebt of hulp nodig hebt bij het plannen van je bezoek, aarzel dan niet om ons telefonisch te bereiken op 0476/841 770.

  Wat doet een klinisch seksuoloog bij Konektis en wat is hun benadering?

  Een klinisch seksuoloog bij Konektis heeft een gespecialiseerde masteropleiding in de seksuologie voltooid aan de KU Leuven en is opgeleid in het geven van gesprekstherapie op het gebied van seksualiteit.

  Seksuologie bij Konektis is in wezen een vorm van gesprekstherapie. Tijdens sessies zal je in gesprek gaan met de seksuoloog om te praten over eventuele seksuele zorgen, vragen of problemen die je ervaart. De focus ligt op het begrijpen en aanpakken van deze kwesties door middel van gesprek en begeleiding. Soms kan je ook worden uitgenodigd om thuis aan de slag te gaan met bepaalde oefeningen. 

  Belangrijk om te weten is dat een klinisch seksuoloog geen medisch beroep is en daarom geen lichamelijk onderzoek uitvoert. Wel werken wij graag nauw samen met andere disciplines om jou een begeleiding te kunnen aanreiken die volledig bij jou past. Dit is steeds in afstemming op jouw wensen.

  Bij Konektis richten onze seksuologen zich op het bieden van professionele ondersteuning en begeleiding bij seksuele zorgen. Wat ons uniek maakt, is dat onze seksuologen ook zijn opgeleid als Emotionally Focused Therapeuten en beiden een expertise hebben in chronische pijnklachten en trauma. Dit betekent onder meer dat ze sterk geloven in en werken volgens het principe dat seksualiteit nauw verweven is met andere aspecten van het leven, zoals emotionele verbinding en relaties.

  Onze benadering is gericht op het begrijpen van seksuele bezorgdheden in de bredere context van je leven en relaties.  Als je specifieke vragen hebt over onze aanpak of wat je kunt verwachten tijdens sessies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  -vragen over privacy-

  Hoe wordt mijn privacy beschermd bij Konektis?

  Bij Konektis nemen we jouw privacy zeer serieus en zorgen we ervoor dat jouw informatie op de juiste manier wordt beschermd. Hier zijn enkele manieren waarop we dat doen:

  • Strikte vertrouwelijkheid: Uw informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. We delen uw gegevens niet met anderen, tenzij u daar expliciet om vraagt of indien we hier wettelijk verplicht toe zijn.

  • Beroepsgeheim: Onze professionals zijn gebonden aan het beroepsgeheim, wat betekent dat ze verplicht zijn om alle informatie die ze van jou ontvangen vertrouwelijk te houden.

  • Meldingsplicht: In situaties waarin we een (ernstig) gevaar voor u of anderen vermoeden, hebben we de wettelijke verplichting om dit te melden aan de relevante autoriteiten. 

  • Geanonimiseerd teamoverleg: In teamoverleg bespreken we cliënten geanonimiseerd. Dit betekent dat we alleen de nodige informatie delen om goede opvolging en ondersteuning te bieden, zonder dat uw volledige verhaal wordt gedeeld.

  We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw privacy te allen tijde wordt gerespecteerd en beschermd. Als u specifieke vragen heeft over hoe we uw privacy waarborgen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.