Gezinstherapie

De spanning in je gezin is al een tijd voelbaar.
Elk gesprek lijkt te kunnen ontaarden in een conflict.
Je voelt dat de afstand tussen jou en je gezinsleden alsmaar groter wordt.
Het lijkt moeilijk elkaar nog te begrijpen. Jullie zijn elkaar ergens gaandeweg kwijtgespeeld.
Wat je ook probeert, je ziet en voelt het gebeuren en niets lijkt te werken.

 

gezinstherapie

Gezinsproblemen kunnen pijnlijk zijn, omdat ze de mensen raken die het dichtst bij je staan. Het voelt vaak alsof er geen uitweg is. De situatie lijkt uitzichtloos en het inschakelen van een relatietherapeut kan hierbij de beste stap vooruit zijn.

 

Bij Konektis gebruiken we de meest effectieve en wetenschappelijk onderbouwde therapievorm, 'Emotionally Focused Therapy' (EFT) om gezinnen te helpen om weer met elkaar in verbinding te komen. 

 

 

gezinstherapie bij Konektis

EFT is ontwikkeld op basis van diepgaand onderzoek naar hoe emoties en hechting onze relaties vormgeven.

 

In therapie richten we ons op het begrijpen en veranderen van de emotionele dynamieken binnen het gezin. 
Vaak ontstaan conflicten doordat gezinsleden zich niet gehoord of begrepen voelen. We werken samen om deze gevoelens naar de oppervlakte te brengen en in een veilige omgeving te bespreken. Hierdoor kan ieder gezinslid zijn of haar emoties en behoeften uiten zonder angst voor afwijzing.

 

We helpen jullie om de gevoelens die onder deze initiële reacties liggen, naar boven te brengen in een veilige omgeving en samen te verwerken

 

Door dit proces leer je als gezin beter met elkaar te communiceren en ontstaat er een diepere wederzijdse waardering en respect. Het doel is om jullie te helpen een hechter en veerkrachtiger gezin te worden, waar iedereen zich geliefd en ondersteund voelt. Met EFFT leggen we de basis voor een gezinsleven waarin verbondenheid en begrip centraal staan.

 

veel ruzie

Ruzie maken wordt vaak beschouwd als iets negatief binnen een gezin. In essentie is ruzie maken echter een poging om in contact te gaan met elkaar. Gezinstherapie kan op zo'n moment exact zijn wat jullie nodig hebben: iemand die jullie kan ondersteunen om opnieuw met elkaar in contact te gaan op manieren waarop jullie elkaar ook écht bereiken.

 

Na een (lange) periode van ruzie maken kom je soms op het punt waar je het opgeeft, waar de connectie hopeloos lijkt. het lijkt alsof je alles hebt geprobeerd en niets leek te werken. Het is normaal dat je het dan opgeeft. Een gezinstherapeut zal jullie dan helpen om de veilige setting te creëeren waarin er voorzichtig weer stappen richting connectie gezet worden.

 

 

hoe vind je de juiste gezinstherapeut?

Een relatietherapeut die goed aanvoelt voor elk gezinslid  is cruciaal.

 

Elk gezinslid moet zich gehoord voelen door de therapeut, zonder dat de therapeut partij lijkt te kiezen of iemand buiten sluit. 

Een goede relatietherapeut kiest geen partij, maar zorgt ervoor dat alle gezinsleden zich gesteund en begrepen voelen.

 

Dit is essentieel voor het succes van de therapie zodat je als gezin kan groeien.

 

 

 

hoe lang duurt gezinstherapie?

De duur van gezinstherapie is afhankelijk van jullie specifieke behoeften en doelen.

 

Sommige gezinnen zien na een paar maanden al vooruitgang, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om diepere conflicten en patronen aan te pakken.

 

Jullie gezinstherapeut zal tijdens het begeleidingsproces samen met jullie de duur en frequentie van de gesprekken afstemmen op jullie unieke situatie.

 

 

 

onze gezinstherapeut

Bij Konektis werk( 1 gezinstherapeut met +25 jaar ervaring

 

Werner Smets (1972) werkt ondertussen meer dan 25 jaar met koppels en gezinnen. Je bent bij hem van harte welkom voor allerlei bezorgdheden en vragen. Hij werkte jarenlang met gezinnen waar er sprake was van diverse vormen van geweld. Binnen Konektis begeleidt hij eveneens koppels, individuen en gezinnen waar er sprake is van heftige interacties, alsook gezinnen, individuen en koppels waar de bezorgdheden eerder subtiel aanwezig zijn.