kenniscentrum - seksualiteit

(Deze pagina wordt nog volop uitgewerkt dus neem geregeld eens opnieuw een kijkje voor updates)

 

Netflix 'n Chill-Tip

The Principles of Pleasure

"Pleasure is not a nice to have, it's a need to have" is slechts één van de vele uitspraken uit deze driedelige documentaire op Netflix waardoor ik deze serie graag aanraad aan cliënten die hun eigen not meer prioriteit willen geven.

 

Met de neus in de boeken

Kom als jezelf - Emily Nagoski

Indien ik slechts 1 boek zou mogen aanbevelen over seksualiteit dan zou het zonder enige twijfel dit boek zijn. Emily noemt zichzelf een echte science geek. Ze baseert zich namelijk volledig op de wetenschap. Daarnaast is het ook een heel gevat en grappig persoon, waardoor het boek leest als een trein. Indien je dit boek leest zal je ongetwijfeld nieuwe ontdekkingen doen over seksualiteit en je eigen lichaam. 

Het boek is mogelijk te vinden in je lokale bibliotheek of via bvb. bol.com

 

Climax Club - June Pia

Een boek dat je meeneemt in seksualiteit en hierbij penetratie seks even links laat liggen. Ideaal indien je wil experimenteren met en genieten van niet-penetratie seks. Een aanrader wanneer penetratie onmogelijk is om welke reden dan ook, of simpelweg omdat je zin hebt in nieuwe inspirerende ideeën en variatie!

bol.com

 

Hulpmiddel bij pijn

OhNut

De OhNut wordt aangeraden door seksuologen wanneer je last hebt van pijnklachten die dieper in het vaginale kanaal zijn gelegen. De OhNut is een hulpmiddel dat gebruikt kan worden bij penetratie waardoor de penetratie zelf minder diep is, en je eventuele pijnklachten kan voorkomen.  

Website Onnut: gebruik kortingscode 'KONEKTIS'

De beste website in teken van genot

OMGYES

Oh my god, YES, is een website die is volledig in teken staat van genieten van seksualiteit en werd in dit kader ook al geprezen door bvb. Emma Watson. Het bijzondere aan OMGYes is dat het ook wetenschappelijk onderbouwd is aangezien het werd ontwikkeld, en onderzocht, in samenwerking met het Kinsey Institute (een gerenomeerd instituut voor sex research). Je betaalt een éénmalige kost voor de website, maar het is naar onze opinie de moeite waard. Binnen onze praktijk kunnen we je ook altijd even een blik achter de schermen geven.

Website OMGYes