Relatietherapie

Jullie zitten vast. Dezelfde ruzies of patronen in je relatie herhalen zich steeds weer.
Je dacht dat het wel oké was tussen jullie maar plots lijkt dit toch niet zo te zijn.
Emoties stapelen zich op, en het lijkt alsof jullie elkaar niet (meer) begrijpen. Je voelt je eenzaamin je relatie. De persoon die ooit zo dicht bij je stond lijkt nu verder weg te staan dan ooit.
Je vraagt je af of jullie ooit weer de verbondenheid en liefde zullen voelen die jullie ooit hadden.
Je twijfelt of jullie wel samen verder willen.

 

relatietherapie

Relatieproblemen kunnen overweldigend zijn en voelen vaak alsof er geen uitweg is. Het kan een uitzichtloze situatie lijken en het inschakelen van een relatietherapeut kan hierbij de beste stap vooruit zijn.

 

Bij Konektis gebruiken we de meest effectieve en wetenschappelijk onderbouwde therapievorm, 'Emotionally Focused Therapy' (EFT) om koppels te helpen om weer meer verbinding te maken en hun relatie te versterken.

 

 

relatietherapie bij Konektis

EFT is ontwikkeld op basis van diepgaand onderzoek naar hoe emoties en hechting onze relaties vormgeven.

 

In therapie richten we ons op de onderliggende emoties die vaak verborgen blijven onder conflicten.

 

Misschien voel je je onbegrepen, afgewezen, of bang dat je partner je niet meer nodig heeft. Misschien voel je je aan de oppervlakte eerder onverschillig en sluit je je af?

 

We helpen jullie om de gevoelens die onder deze initiële reacties liggen, naar boven te brengen in een veilige omgeving en samen te verwerken

 

Door onze aanpak leren jullie niet alleen beter communiceren, maar ook hoe je elkaar kunt steunen op een manier die echt betekenisvol is. Het resultaat is niet alleen het oplossen van conflicten, maar ook het opbouwen van een diepere, meer bevredigende relatie waarin vertrouwen, connectie en liefde meer centraal staan.

 

 

veel ruzie

Ruzie maken wordt vaak beschouwd als iets negatief binnen een relatie. In essentie is ruzie maken echter een poging om in contact te gaan met elkaar. Relatietherapie kan op zo'n moment exact zijn wat jullie nodig hebben: iemand die jullie kan ondersteunen om opnieuw met elkaar in contact te gaan op manieren waarop jullie elkaar ook écht bereiken.

 

Na een (lange) periode van ruzie maken kom je soms op het punt waar je het opgeeft, waar de relatie hopeloos lijkt. het lijkt alsof je alles hebt geprobeerd en niets leek te werken. Het is normaal dat je het dan opgeeft. Een relatietherapeut zal jullie dan helpen om de veilige setting te creëeren waarin er voorzichtig weer stappen richting connectie gezet worden.

 

 

hoe vind je de juiste relatietherapeut?

Een relatietherapeut die goed aanvoelt voor jullie beiden is cruciaal.

 

Beide partners moeten het gevoel hebben dat de therapeut hun gevoelens en ervaringen begrijpt en serieus neemt.

Een goede relatietherapeut kiest geen partij, maar zorgt ervoor dat beide partners zich gesteund en begrepen voelen.

 

Dit is essentieel voor het succes van de therapie.

 

 

hoe lang duurt relatietherapie?

De duur van relatietherapie is afhankelijk van jullie specifieke behoeften en doelen.

 

Sommige koppels zien na een paar maanden al vooruitgang, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om diepere conflicten en patronen aan te pakken.

 

Jullie relatietherapeut zal tijdens het begeleidingsproces samen met jullie de duur en frequentie van de gesprekken afstemmen op jullie unieke situatie.

 

 

onze relatietherapeuten

Bij Konektis werken 2 relatietherapeuten

 

Werner Smets (1972) werkt ondertussen meer dan 25 jaar met koppels en gezinnen. Je bent bij hem van harte welkom voor allerlei relationele bezorgdheden en vragen. Hij heeft in zijn begeleidingen ook aandacht voor seksualiteit binnen de relatie indien dit één van de bezorgdheden zou zijn.

 

Chayenne Krupa (1998) werkt als klinisch seksuoloog binnen onze praktijk met koppels. Je bent bij haar van harte welkom voor relationele bezorgdheden en vragen waarbij seksualiteit één van de voornaamste bezorgdheden is.