kenniscentrum - mindfulness en meditatie

 

(Deze pagina wordt nog volop uitgewerkt dus neem geregeld eens opnieuw een kijkje voor updates)

 

 

Indien je voldoende Engels begrijpt raden we jou van harte aan om de 40 mindfulnessaudio's 'mindfulness daily' van Tara Brach en Jack Kornfield te volgen. Het doel is dat je elke dag 1 audio beluistert. Dit zijn steeds audio's van 10 à 12 minuten. De audio begint steeds met een korte uitleg, waarna een korte begeleide meditatie van ongeveer 5 minuten volgt. De audio's zijn gratis te beluisteren via de website van Tara Brach (link) en we raden ze zeker aan indien je merkt dat je overspoelt lijkt te worden door gedachten en emoties, indien je soms met jezelf geen blijft weet, indien je moeilijk rust vindt, ...  De korte uitleg in het begin van de audio vinden we heel fijn omdat het verheldert waarom een bepaalde meditatie zinvol is. Het feit dat de meditaties zo kort zijn vinden we ook geweldig, aangezien het hierdoor heel vlot in te plannen is in je dag. Een mooie introductie tot mindfulness en meditatie voor beginners of mensen die al verschillende pogingen hebben ondernomen om te beginnen mediteren maar toch snel afhaken. Maar ook voor mensen die geregeld mediteren raden we de 40-daagse van harte aan.

 

Toch liever gratis Nederlandstalige bronnen? Dan is nog9minuten (link) zeker een mooi begin. Daar vind je trouwens ook een mooi aanbod voor kinderen. alsook de mindfulnessaudio's van Edel Maex @ levenindemaalstroom (link). 
Binnen onze praktijk hebben we ook enkele korte mindfulnessaudio's ter beschikking. Die vind je hier:

KONEKTIS: Mindfulnessaudio's

 

Indien je graag meer zou willen lezen raden we je aan hier onze blog over het topic te lezen:

BLOG: Mindfulness vs. meditatie: waarom wel/niet + gratis bronnen

 

 

 

 

Interessante externe websites en bronnen

  • Diverse meditatieve audio's van 9 minuten lang @ nog9minuten (NL): link
  • 40 dagen mindfulnessaudio's van +- 10 minuten 'mindfulness daily' van Tara Brach en Jack Kornfield (ENG): link
  • Mindfulnessaudio's van Edel Maex @ levenindemaalstroom (NL): link
  • Gratis cursus over mindfulness bij de Universiteit van Leiden (indien je je inschrijft in de cursus kan je 'audit this course' aanduiden waardoor je gratis toegang krijgt. De cursus is in het Engels, maar je kan wel de Nederlandse ondertiteling aanzetten: link