Behandeling Trauma Antwerpen

Op zoek naar trauma therapie in Antwerpen?

Welkom bij Praktijkhuis Konektis, hét expertisecentrum voor trauma therapie in Antwerpen. Onze toegewijde experts hebben uitgebreide ervaring in het behandelen van trauma, inclusief PTSS (posttraumatische stressstoornis) en cPTSS (complex posttraumatisch stressstoornis). cPTSS (complex trauma) een veelvoorkomende diagnose is die vaak ten onrechte wordt verward met andere aandoeningen, zoals depressie, angststoornissen, borderline persoonlijkheidsstoornis, en meer. Het gaat vaak gepaard met strubbelingen op vlak van relaties, intimiteit en pijnklachten.

 

Binnen onze praktijk hebben we een uitgesproken expertise in werken met trauma.

Maak kennis met onze experts

 

-Trauma is an experience that overwhelms our capacity to cope- (Dan Siegel)

 

Wat is trauma

Vaak wordt trauma geassocieerd met getraumatiseerde soldaten die terugkeren van oorlogsgebied, maar de ware betekenis van trauma is veel breder en wordt daarom soms over het hoofd gezien.

 

Trauma kan vele vormen kan aannemen. De roots liggen vaak in het verleden, maar je ervaart er vooral in het hier en nu last van. Vaak ontwikkelde je noodgedwongen een copingsmechanisme. Een coping die je nu meer in de weg staat dan dat het je helpt. Ooit was dit echter anders.

Onze expertise omvat vroegkinderlijk trauma, jeugdtrauma, hechtingstrauma, relationeel trauma, intergenerationeel trauma, seksueel trauma, secundair trauma, raciaal trauma en meer. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van trauma en complex trauma.

 

Waarom kiezen voor trauma therapie bij Konektis?

  • Deskundigheid: Onze professionele therapeuten en seksuologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van trauma en begeleiden jou in jouw proces

  • Cliëntgericht: Wij werken van mens tot mens. Jij blijft de enige ware expert van jouw eigen leven. Jij bepaalt waar je naar toe wil en wat je nodig hebt. Wij ondersteunen jou hierin met onze expertise.
  • Inclusiviteit: Het is voor ons een evidentie dat we streven naar inclusiviteit in onze benadering. 

  • Sekspositief: We ondersteunen jou in het accepteren van jezelf als persoon in jouw eigen lichaam. 

 

Klaar om aan je heling te werken? Neem contact met ons op en ontdek hoe Konektis jou kan ondersteunen.

Op zoek naar trauma therapie in Antwerpen?