Kan een seksuoloog mij helpen met vaginale pijnklachten?

Vaginale Pijnklachten

Vaginale pijnklachten kunnen een aanzienlijke impact hebben op het leven van personen met een vagina. Jammer genoeg zijn er ook heel wat personen die met deze pijn rondlopen. Het feit dat je hulp zoekt maakt je al heel bijzonder. 
Binnen onze praktijk begrijpen we dit ten volle en bieden wij ondersteuning  en begeleiding voor individuen en koppels die worstelen met vaginale pijnklachten.

 

Wat zijn de oorzaken van vaginale pijn?

Er zijn verschillende oorzaken van vaginale pijnklachten, waaronder vaginisme, vaginale infecties, endometriose, onvoldoende lubricatie, zenuwpijn, huidklachten, menopauze, spierproblemen, trauma en dyspareunie (zoals bvb. vulvodynie).
Elke klacht is uniek, en we streven ernaar om de juiste aanpak te vinden die past bij jouw specifieke behoeften. We gaan samen met jou op zoek naar de aanpak die passend is bij jou.

 

Waarom zou ik hiervoor hulp zoeken?

Omdat je dat in alle eerlijkheid gewoon ook verdient. Vaginale pijnklachten beïnvloeden niet enkel je seksuele leven. Het heeft ook vaak een invloed op je relaties, je zelfbeeld en hoe je je dagdagelijks voelt.

 

Hoe wij jou ondersteunen als seksuoloog:

Binnen Konektis werken we met twee seksuologen. We kijken op een holistische manier naar jouw vaginale pijnklachten. We bieden zelf een seksuologische en therapeutische ondersteuning en ondersteunen je zo op je weg naar herstel. Dit doen we uitsluitend door gesprekstherapie, eventueel aangevuld met opdrachten die je thuis kan maken, indien je dit zelf wenst te doen. Een samenwerking met andere disciplines zoals gynaecologen, pijnspecialisten, fysiotherapeuten, ... kan zeker aangewezen zijn. We ondersteunen jou in dit proces zodat we jou gericht op weg kunnen helpen. Garanties dat je totaal pijnvrij door het leven huppelt kunnen wij jammer genoeg nooit geven, maar we kunnen wel garanderen dat wij met jou mee op zoek gaan naar de oorzaak en passende behandeling voor jou. 

 

Neem contact met ons op indien je de ondersteuning van een seksuoloog binnen dit proces zou wensen en je graag een afspraak bij een seksuoloog maakt. Je bent welkom als individu, maar ook als koppel, want seksualiteit maak je nog steeds samen. Als seksuologen met een passie voor traumasensitiviteit, inclusiviteit en sekspositiviteit, zijn wij er om jou te helpen je comfortabel en zelfverzekerd te voelen in je eigen lichaam.

 

Onze seksuologen zijn: Cindy Druyts en Chayenne Krupa