"Trauma tast ons vermogen aan om contact met anderen aan te gaan, doordat patronen van verbinding worden vervangen door patronen voor bescherming."

(Deb Dana)

Hallo social professional!

Je kan terecht bij Cindy & Werner voor therapie voor social professionals!

Foto relatietherapeut en seksuoloog

Je bent van harte welkom op deze website van ons expertisecentrum, we ontvangen je ook graag live in Konektis (ons praktijkhuis te Eksterlaar 100, 2100 Deurne (Antwerpen)). We weten als de beste hoe vervelend het is om als social professional zelf een geschikte therapeut te vinden. Je stoot op allerlei struggles in je professionele sfeer, maar vaak is zorg geven ook veel meer ontwikkeld bij jou dan zorg ontvangen. De sociale sector is niet voor niets de sector waar de meeste mensen met een burnout thuis vallen (nee hoor, dat ligt niet aan jou). Je komt in aanraking met heftige emoties van cliënten en ook het risico om in aanraking te komen met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag ligt als social professional aanzienlijk hoger. Zelfzorg is vaak iets wat je aan je cliënten of patiënten aanbeveelt maar waar je zelf vaak te weinig aandacht aan besteedt. De druk is hoog. Het risico op secundaire traumatisering loert. Je eigen kwetsuren worden wel eens getriggerd. Je hebt helemaal geen zin om bij een therapeut te komen waarbij je het gevoel hebt: "ik weet dit allemaal al". Wij combineren samen 40 jaar expertise, en al hebben wij ongetwijfeld veel te vertellen dat jij allemaal al weet, wij zijn er om jou te ondersteunen in je proces naar dat wat gevoeld wil worden. Dit doen wij met onze traumasensitieve blik, op jouw tempo. We ontmoeten jou, net zoals elke andere cliënt trouwens, met onze expertise, maar jij blijft de enige echte expert van jouw leven, jouw omgeving, jouw lichaam, jouw gedachten, jouw gevoelens. 

 

Wij ondersteunen vaak en graag social professionals zoals artsen, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, zorgkundigen, sociaal werkers, coaches, leerkrachten, zorgcoördinatoren, ... Kortom: mensen die werken met mensen. Werner werkt buiten Konektis ook bij KdG als praktijklector binnen het graduaat maatschappelijk werk. Je kan zowel bij Cindy als bij Werner terecht. We raden je sterk aan om het profiel van beiden even te bekijken en een afspraak te maken met de persoon waarbij je zelf het beste gevoel hebt. Konektis is de praktijk van Werner en Cindy, dus ze inspireren en ondersteunen elkaar ook continu in een gezamenlijke ontwikkeling.

 

Waar halen wij zoal onze mosterd vandaan?

  • Therapeutenopleidingen: Contextuele therapie (Nagy), Existentiële counseling (Leijssen), Interactionele vormgeving & Emotion Focused Therapy (Sue Johnson)
  • Opleidingen rondom trauma en seksualiteit (postgraduaat seksuologische hulpverlening, master in de seksuologie, diverse opleidingen van Stephen Porges & Deb Dana (polyvagaal theorie), Gabor Maté, Peter Levine, Bessel Van der Kolk, etc. 

Cindy en Werner in enkele kernwoorden?

Dat is authenticiteit - what you see is what you get (en dat is de moeite!) -, engagement tot op de barricades, integriteit en gedrevenheid. Mensen die levenslang leren, voor zichzelf, maar vooral voor de ander.

Tine